Het Annahuis in Tegelen

opening december 2017

In het hart van Tegelen, vlak achter het openluchttheater De Doolhof, ligt één van de woonzorglocaties van Dagelijks Leven: Het Annahuis. Daar waar vroeger de kinderen naar school gingen vinden nu mensen met dementie, alzheimer of andere geheugenverlies hun tweede thuis. Het pand voldoet na de verbouwing aan alle moderne eisen, zodat de bewoners voorzien zijn van alle comfort. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden. Gewoon, als thuis.

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners in de buurt van familie en vrienden kunnen wonen, dichtbij de plaats waar ze zijn opgegroeid of lang woonachtig zijn geweest. Het Annahuis ligt dan ook centraal in Tegelen. Altijd dichtbij betekent ook dat de partner, familie en vrienden op ieder moment van de dag kunnen binnenlopen, dat winkelen en een bezoekje aan de markt de normaalste bezigheden zijn. Vanzelfsprekend zonder de veiligheid van onze bewoners uit het oog te verliezen. Daarbij worden we ondersteund door moderne technologische middelen (domotica).

leven, WONEN, genieten, zorg

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de bewoners zich écht thuis voelen. Zo is het interieur met veel zorg en aandacht samengesteld, zodat er een intieme en huiselijke sfeer ontstaat. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, afgestemd op de behoeften van onze bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio mét badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

De dagbesteding wordt verzorgd door professionele activiteitenbegeleiders. Ons team bestaat uit medewerkers, die allemaal uit de buurt komen en dus bekend zijn met de gebruiken en het dialect. En uiteraard wordt er op z’n tijd genoten van een stukje vlaai bij de koffie.

Kortom, Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede zorg en een écht thuis verdient! Onze zorg is dan ook voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Annahuis

Sint Annastraat 83
5931 BV Tegelen
T 055 – 576 6676

Dagelijks Leven

Postadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl
Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl
Sollicitanten
werken@dagelijks-leven.nl

Het Annahuis opent eind december 2017

Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar.

Informeer naar de mogelijkheden.