Genieten

Wij streven naar een zo normaal mogelijk, dagelijks leven. Een leven, gewoon als thuis. Dat betekent dus ook dat de partner, familie en vrienden op ieder moment van de dag kunnen binnenlopen, dat winkelen en een bezoekje aan de markt de normaalste bezigheden zijn. Vanzelfsprekend zonder de veiligheid van onze bewoners uit het oog te verliezen.

Samen genieten

Samen genieten betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over veiligheid, over tijdige inname van medicatie, persoonlijke verzorging en bijvoorbeeld afwisselende dagbesteding.

Samen genieten betekent dat u de zorg los kunt laten en weer partner of kind mag zijn. De verhuizing van een naaste naar een woonzorglocatie is vaak een emotioneel proces. Meestal is er een intensieve periode aan voorafgegaan.

Dagelijks Leven beseft dit als geen ander en begeleidt de mantelzorgers in het verwerkings- en acceptatieproces, zodat ook zij zich snel thuisvoelen. Voor de een zal dat anders zijn dan voor de ander, maar belangrijk is dat onze bewoners en mantelzorgers weer samen kunnen genieten. Gewoon, als thuis!

Het verschil

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de bewoners zich écht thuisvoelen. Zo zijn alle woonzorglocaties vrijstaande huizen met een royale tuin. Het interieur is met veel zorg en aandacht samengesteld, zodat er een intieme en huiselijke sfeer ontstaat. Iedere bewoner heeft een eigen studio mét badkamer, die naar eigen inzicht kan worden ingericht. De maaltijden worden dagelijks vers bereid en de dagbesteding wordt verzorgd door professionele activiteitenbegeleiders. Ons team bestaat uit medewerkers die allemaal uit de buurt komen en dus bekend zijn met de gebruiken en het dialect. In onze aanpak gaan we altijd uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen, waarbij behoud van eigen regie voorop staat.

Kortom, Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede zorg en een écht thuis verdient! Onze zorg is dan ook voor iedereen bereikbaar, ook voor mensen met alleen een AOW. Klik hier als u hierover meer wilt lezen.