Het Hofstedehuis in Raalte

Naast het gemeentehuis van Raalte ligt een heel bijzonder huis: Het Hofstedehuis. Dit voormalige schoolgebouw uit 1939 biedt ouderen, maar ook jongeren met dementie, alzheimer en andere vormen van geheugenverlies een veilige en vertrouwde woonomgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Het Hofstedehuis ligt in een mooie groene wijk. Dat betekent dat bewoners midden in de samenleving leven en niet ergens verscholen achteraf. Interactie met de buurt wordt gestimuleerd. Zo brengen we regelmatig een bezoek aan de plaatselijke winkeliers en werken we graag samen met vrijwilligers uit de omgeving. Ook biedt Het Hofstedehuis dagbesteding aan mensen met geheugenverlies uit de directe omgeving. Kortom: leven, wonen en genieten doe je samen!

leven, WONEN, genieten, zorg

De voormalige huishoudschool ligt in een prachtige parkachtige omgeving te midden van de samenleving. De authentieke eigenschappen van het pand zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het pand zijn unieke uitstraling heeft behouden. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin, waar het heerlijk vertoeven is op een zonnige dag.

De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke omgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professionele instelling.

Het Hofstedehuis biedt plaats aan twintig bewoners, die ieder hun eigen studio hebben met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Ze ontmoeten elkaar in een van de twee sfeervolle woonkamers of voor een activiteit in de dagbestedingsruimte. Hier voelt wonen zoals thuis, gezellig, vertrouwd en aangenaam. In Het Hofstedehuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk ontlast worden.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Hofstedehuis

Zwolsestraat 18
8101 AC  Raalte
T 0572 – 85 68 74

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures