Het Poirtershuis in Oisterwijk

In het hart van Oisterwijk vinden mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies hun tweede thuis. Gelegen naast de Sint Petruskerk ligt het monumentale pand uit 1957 van de voormalige huishoudschool. Het pand voldoet aan alle moderne eisen, zodat de bewoners voorzien zijn van alle comfort. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding.

Het Poirtershuis ligt geheel vrij, maar ligt tevens te midden van de samenleving. Door de centrale ligging kunnen onze bewoners eenvoudig (onder begeleiding) naar de bakker lopen of boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt. De ligging aan het Kerkplein biedt ook afwisseling aan de thuisblijvers, want er is altijd wel iets te zien op het plein, van voorbijgaande fietsers tot spelende kinderen.

leven, WONEN, genieten, zorg

De authentieke eigenschappen van het voormalige schoolgebouw zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het pand zijn unieke uitstraling heeft behouden. Zo herkent u bij binnenkomst meteen de prachtige trappartijen en andere interieur bepalende elementen. De voormalige leslokalen zijn omgetoverd tot ruime studio’s. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die aansluit op de zorgbehoefte van dementerenden. Kortom, Het Poirtershuis biedt ‘Leven, Wonen, Genieten, Zorg’.

In Het Poirtershuis voelen de bewoners, ouderen maar ook jongeren met dementie, zich al snel thuis. Mede omdat zij zoveel mogelijk naar eigen wens hun studio mogen inrichten. Zo kunnen spullen waar zij aan gehecht zijn gewoon meeverhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer én een eigen badkamer. De twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de  tuin. Het Poirtershuis heeft de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Poirtershuis

Kerkplein 28
5061 EB  Oisterwijk
T 013 – 850 21 45

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures