Het Rijnhuis in Renkum

opening voorjaar 2019

Op de hoek van de Groeneweg en Schoolweg in Renkum realiseren we een nieuwe kleinschalige woonzorglocatie van Dagelijks Leven: Het Rijnhuis. Het voormalige schoolgebouw wordt in zijn geheel gerenoveerd, zonder de authentieke uitstraling van het pand te verliezen. De bewoners kunnen hier wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden. ‘Gewoon, als thuis.’

Dagelijks Leven biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Een afwisselende dagbesteding speelt daarbij een belangrijke rol, deze wordt verzorgd door professionele activiteitenbegeleiders. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.

leven, WONEN, genieten, zorg

Na de verbouwing zal Het Rijnhuis voldoen aan de eisen van deze tijd en van alle gemakken voorzien zijn. De twintig bewoners krijgen ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en
er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers worden sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt. Deze zullen een ontmoetingsplek worden voor de bewoners waar ze graag samen zullen komen voor een kopje koffie, een potje sjoelen, een kaartje te leggen of om samen tv te kijken. Zomers wordt het heerlijk genieten op het voormalige schoolplein. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Rijnhuis

Groeneweg 14
6871 DD Renkum
T 055 – 576 6676

Dagelijks Leven

Postadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures

Het Rijnhuis opent in het voorjaar van 2019

Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar.

Informeer naar de mogelijkheden.