Het Risdamhuis in Hoorn

Het Risdamhuis ligt te midden van de woonwijk Risdam-Zuid in Hoorn, die haar groene en gezellige sfeer ontleent aan het aangrenzende park. Hier is het lekker wonen, midden in de samenleving. Mensen met geheugenverlies vinden hier hun tweede thuis in een vertrouwde en beschermde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Zij krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Het Risdamhuis heeft een prachtige ligging, dichtbij het park Risdammerhout. Hier kunnen onze bewoners onder begeleiding een heerlijke wandeling maken over de verharde looppaden. Het Risdammerhout is een park met veel bos, enkele speelweiden, een tuin met bloeiende heesters en een hoogstam fruitboomgaard. Kortom: leven, wonen, genieten en zorg!

leven, WONEN, genieten, zorg

Zoals u op de plattegronden kunt zien, is Het Risdamhuis van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levensloopbestendig. De indeling van het gebouw is overzichtelijk. Hier voelen bewoners zich al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd.

Alle studio’s hebben een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen. Daarnaast heeft Het Risdamhuis een logeerkamer voor respijtzorg. Zo bieden we mantelzorgers een adempauze.

De twintig bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, de dagbestedingsruimte of in de royaal aangelegde tuin. In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is, worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt.

plattegrond

Bereikbaarheid

Het Risdamhuis

Scheerder 1
1625 VA  Hoorn
T 0229 – 84 01 17

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures