Het Ussenhuis in Oss

In het gedeelte van Oss dat door velen ‘Ussen’ wordt genoemd, staat een bijzonder huis. Het is een plek waar mensen met geheugenverlies een tweede thuis vinden. Een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals zij gewend waren. Onze zorgprofessionals zorgen er 24 uur per dag voor dat het hen aan niets ontbreekt; van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding. Maar ook dagelijks vers bereide maaltijden dragen bij aan het woongenot. Welkom in Het Ussenhuis.

De ligging van Het Ussenhuis is erg mooi. Ons huis is omringd door een royale tuin met grote bomen, welke zorgen voor natuurlijke schaduw. Hier is het heerlijk vertoeven op een zonnige dag. Onze woonzorglocatie ligt in woonbuurt Loovelt en aan de rand van het park De Strepen, waar we heerlijke wandelingen met onze bewoners maken.

In dit deel van de stad is veel natuur, wat zorgt voor een verbinding met het buitengebied. Voor boodschappen of eventjes gezellig winkelen hoeven onze bewoners ook niet ver te gaan, op loopafstand ligt het goed uitgeruste winkelcentrum Ussen.

leven, WONEN, genieten, zorg

Door de mooie  en doordachter architectuur van Het Ussenhuis voelen onze bewoners zich al snel thuis. De indeling van het gebouw is overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Bewoners kennen al gauw de weg. Iedere bewoner heeft een eigen studio, met zit-/slaapkamer én badkamer, die voor zover mogelijk naar eigen wens ingericht kan worden. De eigen spulletjes en meubels zorgen voor een vertrouwd gevoel en vanuit de studio heeft men een mooi uitzicht op de tuin.

Naast een eigen badkamer voor iedere bewoner is er ook een grote, centrale badkamer met aanvullende voorzieningen, zoals een hoog/laag bad en een invalidentoilet.

Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Zo kunnen mantelzorgers tijdelijk ontlast worden. Het Ussenhuis biedt leven, wonen én genieten met zorg!

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Ussenhuis

Schoutstraat 1a
5345 MT  Oss
T 0412 – 85 44 47

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures