Het van Coothhuis in Veghel

Gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch ligt het mooie Veghel. Te midden hiervan ligt Het van Coothhuis. In dit gemeentelijk monument uit 1922 kunnen mensen met dementie wonen zoals thuis, in een mooie, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. 24 uur per dag krijgen ze individuele aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Het Van Coothhuis heeft werkelijk een unieke ligging. Aan de ene kant kunnen bewoners genieten van een bezoekje aan het winkelcentrum van Veghel. Aan de andere kant kunnen ze heerlijk wegdromen in de mooi aangelegde tuin, die grenst aan de kloostertuin. Vogels, eekhoorns en konijnen hebben hier hun habitat. Zo vaak als we willen mogen we met onze bewoners een wandeling maken door de tuin van de zusters. We nemen dan oud brood mee om de eendjes te voeren. Af toe komen dieren van de museumboerderij bij ons op bezoek.

We hebben niet alleen een goed contact met de zusters uit het klooster, maar ook met scholen in de buurt. Regelmatig komen peuters en kleuters spelen en zingen en leerlingen van de kader opleiding komen helpen met het tuinonderhoud. Boodschappen doen we graag bij lokale winkeliers. En de markt is altijd een leuk uitje voor de bewoners, samen met ons, maar vaak ook samen met een familielid. Desgewenst kan er een rolstoel geleend worden.

In Het Van Coothhuis wordt veel georganiseerd. Van een muziekavond met accordeonist tot een mannenavond en van een breimiddag tot een stevige wandeling op donderdagmiddag. De maandelijkse bloemschikmiddag wordt mogelijk gemaakt door de plaatselijke Aldi. Maar voor alles geldt niets moet, alles mag. Gewoon, als thuis.

leven, WONEN, genieten, zorg

Het prachtige monumentale gebouw heeft na de verbouwing de sfeer van weleer behouden. Sfeervolle elementen zijn in ere hersteld, zoals de kleurrijke glas-in-lood ramen, de mooie bogen in de gang en de grote markante trappen aan weerszijden van het pand. Daar waar vroeger klaslokalen waren, zijn twintig moderne studio’s ontstaan. Ieder met een zit-/slaapkamer en een badkamer. Bewoners kunnen voor zover mogelijk de studio naar eigen wens inrichten.

Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin. Een tuin die in vervlogen tijden het oude schoolplein was. In het midden staat een eeuwenoude kastanjeboom; een heerlijke schaduwplek in de zomer.

Verder is er ook een stevige moestuinbak op hoogte voor verse kruiden in de zomer. Daarnaast  staat de bouw van een kippenhok op planning. De bewoners die het leuk vinden om een handje helpen in de tuin, de keuken of met boodschappen doen worden van harte uitgenodigd.

In de nieuwe aanbouw bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes. Deze zijn met veel zorg en aandacht ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan. Hier kun je leven, wonen én genieten met zorg. Kom gerust eens langs, iedereen is welkom!

Begane grond
Eerste verdieping

van goede huize

Bereikbaarheid

Zorgkaart

Het van Coothhuis

Mr. van Coothstraat 11
5461 AC Veghel
T 0413 – 852 554

Dagelijks Leven

Postadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures

Het was een hele worsteling voor Jolanda Jakab om de dementie van haar moeder te accepteren. Maar nu haar moeder zo goed op haar plek is in het Van Coothhuis, is er ook bij Jolanda een grote last van de schouders gevallen. “Thuis was ik soms boos en ongeduldige en corrigeerde ik mijn moeder als er iets fout ging”, vertelt Jolanda vol emotie. “Maar nu vind ik het een hele geruststelling dat er 24 uur toezicht is en dat lieve, professionele medewerkers mijn moeder alle aandacht geven. Deze hulptroepen had ik echt nodig om zelf ook weer de goede vorm te vinden. Ik kom zo’n twee keer per week bij mijn moeder op bezoek en ik zie dat zij het goed heeft in het Van Coothhuis. Die heerlijke tuin waar moeder de mogelijkheid heeft om in de zomer bloemen te verzorgen. Het gevarieerde activiteitenprogramma, de mooie studio: het is gewoon een fijn thuis voor mijn moeder. Ik zie bewoners, ondanks de dementie, groeien door de zorgzaamheid van de medewerkers, dat leuke woordje en die helpende hand. Ik zal het Van Coothhuis dan ook van harte aanbevelen bij iedereen die in hetzelfde schuitje zit als wij zo’n 3 jaar geleden.

Het was een hele worsteling voor Jolanda Jakab om de dementie van haar moeder te accepteren. Maar nu haar moeder zo goed op haar plek is in het Van Coothhuis, is er ook bij Jolanda een grote last van de schouders gevallen. “Thuis was ik soms boos en ongeduldige en corrigeerde ik mijn moeder als er iets fout ging”, vertelt Jolanda vol emotie. “Maar nu vind ik het een hele geruststelling dat er 24 uur toezicht is en dat lieve, professionele medewerkers mijn moeder alle aandacht geven. Deze hulptroepen had ik echt nodig om zelf ook weer de goede vorm te vinden. Ik kom zo’n twee keer per week bij mijn moeder op bezoek en ik zie dat zij het goed heeft in het Van Coothhuis. Die heerlijke tuin waar moeder de mogelijkheid heeft om in de zomer bloemen te verzorgen. Het gevarieerde activiteitenprogramma, de mooie studio: het is gewoon een fijn thuis voor mijn moeder. Ik zie bewoners, ondanks de dementie, groeien door de zorgzaamheid van de medewerkers, dat leuke woordje en die helpende hand. Ik zal het Van Coothhuis dan ook van harte aanbevelen bij iedereen die in hetzelfde schuitje zit als wij zo’n 3 jaar geleden. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 14/03/19

 

Comment on Facebook

💕 Je moeders gezicht straalt rust uit en bevestigd alles wat je beschrijft!

Een hele geruststelling Jolanda! 🍀

👍🏼 mooi beschreven Jolanda

Mooi verwoord 😘

Mooi Jolanda 😍😍

Mooi Jolanda! Goed verwoord, de frustratie rondom dementie is zo herkenbaar helaas. Fijn dat er een mooie en voor jou geruststellende plek is gevonden voor je moeder. Dat je samen nog maar lang mag genieten van alle liefdevolle momenten 💞

Mooi gesproken , en belangrijk ook 😘

Wat een mooie woorden Jolanda .We zijn er voor de mensen uit liefde en plezier .Wij werken uit ons ❤️.Maar zeker fijn en mooi dat je daar ook je rust in hebt mogen vinden voor jou zelf .

Wauw! Prachtig verwoord Jolanda! 💕

Prachtig verwoord Jolanda ❤😘

Wat een mooie woorden Jolanda.😘 Zo liefdevol!!! En....dementie blijft een bijzonder proces. Voor iedereen die er mee te maken krijgt.

Goed 👍🏼

Prachtig verwoord👏🏼👍🏼❤️

Fijn Jolanda ❤

Ik heb de mooiste baan die er is 💖

Prachtig verwoord👏🏼👍🏼❤️

Wat lief en fijn voor je moeder en voor jou xx

Wat prachtig en vol liefde beschreven. Je bent mama, lieve oma en bent en blijft dochter. Al is ze geestelijk niet meer de moeder die ze was en die je wilt...je bent en blijft haar dochter die vreselijk veel voor haar doet en dat doe je uit liefde. De liefde en zorgzaamheid die jij zelf van haar hebt mogen ontvangen geef jij nu aan haar. Dikke 😘

Hoi Jolanda Wat fijn om te horen dat het goed gaat met je moeder. En wat goed van je dat je dit een plekje hebt kunnen geven. Voor allebei de kanten werkt het uiteindelijk positief en in het begin denk je hoe ga ik ooit accepteren als er met mensen waarvan je houd andere dingen gebeuren als je had gedacht. Genieten van de momenten als je samen bent is dan veel intenser. Verdiend Jolanda en ook voor je broer Ben.

Fijn Jolanda 👊🏻👍🏼✅

Mooi Jolanda💕

Mooi Jolan 😘

Fijn Jolanda , dat het een hele gerustelling is dat jullie mam het goed maakt en goed verzorgd word! Super fijn voor jou je broer en je moeder 

Mooi!

Wat mooi en goed om te horen Jolanda

+ View previous comments

Hier ligt mijn hart!
“Mijn eigen opa en oma zijn voor mij de drijfveer geweest om te kiezen voor de ouderenzorg,” vertelt Evira Hutubessy. Sinds november 2015 werkt Elvira als IG-er in het Van Coothhuis. “Ik geniet er van als ik iets kan betekenen voor ouderen. En in een kleinschalige woonvorm als het Van Coothhuis heb je tenminste nog écht de tijd voor de bewoners. Gisterenmiddag bijvoorbeeld heb ik samen  met een bewoonster die erg verdrietig en onrustig was alle aandacht kunnen geven waardoor zij helemaal tot rust kwam. Dat is zo mooi om te zien. Daar doe je het toch voor! 
Ik heb er wel eens over gedacht om iets heel anders te gaan doen, maar iedere keer kwam ik toch weer terug bij de ouderenzorg: hier ligt mijn hart. Ik werk in een fijn team. Soms zitten we nog niet allemaal op een lijn, maar daar werken we hard aan. Bijvoorbeeld door middel van de cursus palliatieve zorg die we nu met het hele team volgen. Zo’n training helpt ons om nog beter aan te sluiten bij de bewoner en vooral ook om het sámen te doen met je collega’s en de familie.”

Hier ligt mijn hart!
“Mijn eigen opa en oma zijn voor mij de drijfveer geweest om te kiezen voor de ouderenzorg,” vertelt Evira Hutubessy. Sinds november 2015 werkt Elvira als IG-er in het Van Coothhuis. “Ik geniet er van als ik iets kan betekenen voor ouderen. En in een kleinschalige woonvorm als het Van Coothhuis heb je tenminste nog écht de tijd voor de bewoners. Gisterenmiddag bijvoorbeeld heb ik samen met een bewoonster die erg verdrietig en onrustig was alle aandacht kunnen geven waardoor zij helemaal tot rust kwam. Dat is zo mooi om te zien. Daar doe je het toch voor!
Ik heb er wel eens over gedacht om iets heel anders te gaan doen, maar iedere keer kwam ik toch weer terug bij de ouderenzorg: hier ligt mijn hart. Ik werk in een fijn team. Soms zitten we nog niet allemaal op een lijn, maar daar werken we hard aan. Bijvoorbeeld door middel van de cursus palliatieve zorg die we nu met het hele team volgen. Zo’n training helpt ons om nog beter aan te sluiten bij de bewoner en vooral ook om het sámen te doen met je collega’s en de familie.”
... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/03/19

 

Comment on Facebook

Wauw Eki! ❤️❤️

Mooi👌

Je bent n kanjer Elvira 💕

Amen Puji Tuhan 🙏

Mooie gezegd lieve Elvira Hutubessy😘

Mooie Elvira. Je bent een mooie mens en God zegen je met je werk . Ik geniet ook altijd van de ouderen. Kunt altijd mee lachen. 😘

Mooi Ek❤️❤️❤️ doe je goed! Trots op je! 😘

Heel erg lief. Voorbeeld voor velen.

Heel mooi🌹😘

Lieve el, super mooi❤️

Lieve Elvira Hutubessy, je bent een parel in God's hand echt je bent gezegend en een geweldige vroyw die iedereen graag helpt. Ik ben trots om een oom van jou te mogen zijn. Zeer zeker trots op jou wie je bent en ik zeg je je bent een grote TOPPER..😘😘😘🙏🙏🙏😘😘😘😘

Mooi Elvira 👍🏾😘

Mooi El ❤

Lief Elvira .Jij doet het werk met je 💖

Wat een mooi stukje!!

Elvira...👍✌️💪

Toppertje!!!👌

Gewéldig 😍😍😘

Dat is ook te zien want je doet het ook heel leuk Elvira!

Met veel liefde en geduld doe jij je werk, jij hebt het gewoon in je! Superrrr! 👏😘

Mooi opgeschreven hoe jij het doet. Ga zo door.

Lachen is gezond 😊

+ View previous comments

An van den Berg over het Van Coothhuis
Ze woont nog maar een paar maanden in het Van Coothhuis maar An van den Berg gaat hier nooit meer weg. “Iedereen is hier zo lief”, glundert mevrouw Van den Berg die onlangs haar 100ste verjaardag vierde. “Het is een mooi, schoon huis. Ik heb een fijne kamer en het eten is hier prima. Elke dag is er van alles te doen. In het begin moest ik wel wennen. Ik kom uit de Achterhoek en als je dan op mijn leeftijd nog naar Veghel moet verhuizen is dat een hele opgave. Maar nu ik eenmaal gewend ben, ben ik zo blij dat ik hier mag zijn. Mij krijgen ze hier niet meer weg.”

An van den Berg over het Van Coothhuis
Ze woont nog maar een paar maanden in het Van Coothhuis maar An van den Berg gaat hier nooit meer weg. “Iedereen is hier zo lief”, glundert mevrouw Van den Berg die onlangs haar 100ste verjaardag vierde. “Het is een mooi, schoon huis. Ik heb een fijne kamer en het eten is hier prima. Elke dag is er van alles te doen. In het begin moest ik wel wennen. Ik kom uit de Achterhoek en als je dan op mijn leeftijd nog naar Veghel moet verhuizen is dat een hele opgave. Maar nu ik eenmaal gewend ben, ben ik zo blij dat ik hier mag zijn. Mij krijgen ze hier niet meer weg.”
... Lees meerToon minder

geplaatst op 11/03/19

 

Comment on Facebook

iedere keer genieten hoor, lieve An

Een diepe, diepe buiging voor deze prachtige vrouw. Op deze leeftijd zo'n ingrijpende 'verplanting van een oude boom' en dan zo ontzettend positief. opgeruimd en dankbaar blijven. Lieve An, wat kan onze generatie ontzettend veel van jou leren... Ik heb tijdje de ochtenden met je doorgebracht in het van coothhuis, ze zijn me erg dierbaar!

Wat een mooi compliment van deze mevrouw aan alle ‘zorgers’ !

Mooi compliment Dagelijks Leven collega's !!!!

Mevr van den Berg wat fijn om te lezen dat u het zo fijn wonen vindt bij Dagelijks Leven. Maar mag ik u een vraag stellen? Wat hebt u eraan gedaan om er nog zo jong uit te zien? Mijn dochter en ik dachten beiden dat u 80 zou zijn maar we zaten er heel ver naast. Wij wensen u nog een fijne en mooie tijd toe in Veghel. Groeten uit Apeldoorn

Prachtig toch! Mooie mevrouw

Het zijn ook hele lieve verzorgers!

Wat ontzettend fijn geweldig !!

Wat fijn 🌹❤️👍

Mooi verteld!

+ View previous comments