Het Wilderinkhuis in Hengelo

In het hart van Hengelo (OV) ligt een van de woonzorglocaties van Dagelijks Leven: Het Wilderinkhuis. Het is een prachtige, geheel verbouwde, voormalige basisschool. Het ligt geheel vrij en is omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd ligt het gewoon midden in de woonwijk Wilderinkshoek. In de tuin is het goed vertoeven; er is een volière, een moestuin, een wandelpad en er zijn heerlijke schaduwplekken onder grote bomen. Onze bewoners halen hier graag herinneringen op uit vervlogen tijden toen Het Wilderinkhuis nog een basisschool was.

Door de ideale ligging maken we met de bewoners graag een wandeling door de wijk, halen we een bloemetje bij de bloemist of doen we boodschappen bij de plusmarkt. Een van onze bewoners speelt piano, dat zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Een keer per week gaan we naar de fitness, waar veel bewoners graag naar uitkijken. Ook brengen een keer per maand kinderen van het Lemenschoer (kinderen met een verstandelijke beperking) een bezoek aan de opa’s en oma’s van Het Wilderinkhuis om samen te knutselen. Kortom, Het Wilderinkhuis ligt niet verscholen ergens achteraf, maar ligt midden in het leven!

leven, WONEN, genieten, zorg

Het Wilderinkhuis is een karakteristieke voormalige lagere school, een gemeentelijk monument dat van buiten haar authentieke uitstraling heeft behouden. Zo is de typische klokkentoren nog altijd een markant beeld en prijkt er op de gevel nog steeds de aanduiding ‘openbare basis school’. De binnenzijde is volledig opnieuw opgebouwd om te voldoen aan de eisen en het comfort van deze tijd. Zo is er een kleinschalige en huiselijke woonomgeving ontstaan mét de faciliteiten en voorzieningen van een professionele zorginstelling.

Zoals u op de plattegronden kunt zien is Het Wilderinkhuis, net als de andere huizen van Dagelijks Leven ruim opgezet. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen studio met zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.  De twintig bewoners ontmoeten elkaar in twee woonkamers of in de dagbestedingsruimte, waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd. Uiteraard is het op een zonnige dag goed vertoeven in de tuin.

In de keuken worden dagverse maaltijden bereid, waarbij de bewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen. En als het enigszins mogelijk is worden de vers geoogste groenten uit de eigen moestuin gebruikt. Leven, wonen, genieten met zorg!

plattegrond

Bereikbaarheid

Het Wilderinkhuis

Idastraat 14A
7555 TR  Hengelo
T 074 – 853 27 00

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures

Kijk rond in het Wilderinkhuis

Sleep of swipe over de afbeeldingen.
Smartphone of tablet kunt u naar boven, beneden, links en rechts bewegen.
3D rondkijken met virtual reality bril Google Cardboard (alleen met smartphone).

Klik rechtsonder om uit te vergroten [+].

Entree

Activiteitenruimte

Gemeenschappelijke woonkamer

Studio

Meer persoonlijke verhalen

Iedereen heeft een verhaal. Lees de ervaringen van bewoners, echtgenoten, zonen en dochters over het wonen en de zorg in een van de huizen van Dagelijks Leven.