Merian, onze kok bleek de kleding van sinterklaas en zijn pieten in huis te hebben. Hierop reageerden Hans, Marjo en Marij spontaan. Zij zagen het wel zitten om deze kleding aan te doen en bewoners en personeel te gaan verrassen.

4 December was het zover
’s Morgens werden door Mw. V. Bemmel, Mw. Coolen, Dhr. Timmermans en Freekie pepernoten gebakken ,ze smaakten heerlijk!

’s Middags om 16.00 zagen we sinterklaas met 2 pieten aan komen lopen over het kerkplein. Al zwaaiend en wuivend kwam hij aanlopen. Dit was nog moeilijk, Sint verloor tot twee maal toe zijn mijter. Gelukkig had hij twee uiterst serieuze pieten bij zich die de mijter weer op zijn plek wisten te krijgen.

Vanuit het Poirtershuis werd sint gewenkt om toch vooral binnen te komen.

Vanuit onze voorkamer verplaatsten wij ons naar de achterkamer. Hier had collega Tonny samen met een begeleidende pianist de taak op zich genomen om sinterklaasliedjes te zingen. De stemming zat er meteen in.

Sinterklaas nam plaats in zijn zetel en wij namen plaats in een grote cirkel om hem heen. Toen werd het serieus. Natuurlijk moesten vele van ons bij de goedheiligman komen. Sommige zelfs op schoot!

Niet alleen sinterklaas en zijn pieten namen deze rol serieus. Iedereen die bij hem geroepen werd stapte weer even terug in de tijd en stond sinterklaas serieus te woord.

Er werd gezongen en gelachen. We hadden een prachtig feest.

Wat fijn om zo verbonden te zijn!