Wonen

Dagelijks Leven kiest bewust voor écht kleinschalig wonen, voor huiselijkheid, sfeer, samen zijn en samen dingen doen. Onze vrijstaande huizen staan midden in de samenleving, in een dorp of stad, op loopafstand van voorzieningen. Alle tuinen zijn royaal en geven bewoners ruimte en vrijheid, maar ook geborgenheid. Iedere locatie is omheind, zodat de veiligheid is gegarandeerd.

Kleinschalig comfort

Onze kleinschalige woonzorglocaties zijn er voor mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies. Iedere woonzorglocatie biedt plaats aan twintig bewoners, van jong tot oud, alleenstaand of als echtpaar. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar samen te plaatsen, zodat zij alle ruimte krijgen om samen te leven. Ook is er in de meeste huizen een logeerkamer voor respijtzorg.

Alle bewoners beschikken over een eigen studio, met een zit-/slaapkamer en een badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. De meegebrachte spulletjes en meubels geven al snel een vertrouwd gevoel.

Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de twee gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met koken of afwassen. Onze activiteitenbegeleid(st)ers zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Veilig wonen

Alle woonzorglocaties van Dagelijks Leven liggen geheel vrij en toch midden in een woonwijk. De bewoners vinden hier vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. De inzet persoonsbeveiliging zorgen ervoor dat er een veilige omgeving wordt geboden. Zo is het volledige terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De deuren zijn bovendien afsluitbaar. Wij nemen geen enkel risico, zodat u uw partner, ouder of familielid met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen.

 

Altijd dichtbij

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners in de buurt van familie en vrienden kunnen wonen, dichtbij de plaats waar ze zijn opgegroeid of lang woonachtig zijn geweest. U vindt onze huizen dan ook op steeds meer plekken in Nederland. Klik hier voor een locatie bij u in de buurt.

Kijk eens rond

Sleep of swipe over de afbeeldingen. Uw Smartphone of tablet kunt u naar boven, beneden, links en rechts bewegen.
3D rondkijken met virtual reality bril Google Cardboard (alleen met smartphone).

Klik rechtsonder om uit te vergroten [+].

De entree van Het Wilhelminahuis in Deurne

Gemeenschappelijke woonkamer van Het Wilhelminahuis in Deurne

Een van de studio’s in Het Wilderinkhuishuis in Hengelo

Gemeenschappelijke woonkamer van Het Wilderinkhuis in Hengelo