Zorg

Dementie is niet te genezen, maar er zijn wel manieren om op een goede manier met de ziekte om te gaan: menselijk, sociaal, zo gewoon mogelijk en met veel aandacht voor kwaliteit van leven. Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies. Wij maken bijzondere mensen heel gewoon en bieden ze een veilige, vertrouwde plek waar het prettig wonen is.

Écht bijzondere zorg

Dagelijks Leven biedt mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zorg op maat, 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners verdienen. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.

 

Een hecht team

Wonen in een woonzorglocatie van Dagelijks Leven betekent 24 uur per dag verzekerd zijn van zorg, aandacht en begeleiding. We werken met een professioneel team van deskundige medewerkers. Het team is compact, zodat de bewoners, maar ook de mantelzorgers snel vertrouwd zijn met alle gezichten. Wanneer we een nieuwe bewoner mogen verwelkomen willen we graag zoveel mogelijk over hem of haar weten. Wat zijn bijvoorbeeld de gewoontes en gebruiken, het lievelingseten en de hobby’s, de favoriete muziek en tv-programma’s?

Met andere woorden: hoe ziet én zag het leven van alledag eruit? De partner en/of betrokken familie is hierbij onmisbaar. Zij kennen immers hun naaste het beste. Ook als iemand bij ons al enige tijd woont blijft het persoonlijke contact met mantelzorgers heel belangrijk, want alleen dan kunnen wij de zorg blijven leveren zoals wij die voor ogen hebben: persoonlijk, professioneel en zoveel mogelijk op maat afgestemd.

 

Professionele dagbesteding

Naast een goede zorgverlening is een zinvolle dagbesteding minstens zo belangrijk. Onze activiteitenbegeleiders zorgen dagelijks voor een gevarieerd aanbod van activiteiten, afgestemd op de behoeften en interesses van onze bewoners. Hierbij kunt u denken aan sport- en spelactiviteiten, handwerken, koken in een kookgroep, bakactiviteiten, gezelschapsspellen en wandelen. Deelname is vrijblijvend. Uiteraard zijn het vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

WhatsApp met Dagelijks Leven

Heeft u een vraag over zorg, dagbesteding of wonen in een van onze locaties?
Wij helpen u graag verder. Stel uw vraag eenvoudig via WhatsApp tijdens kantooruren.

Download en voeg de onderstaande vCard via uw telefoon toe aan uw contacten of voeg ons WhatsApp-nummer (06 517 253 04) rechtstreeks toe aan uw contacten.

Uiteraard kunt u ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken via 055-576 6676 of via de mail zorg@dagelijks-leven.nl. Indien gewenst maken wij een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

WhatsApp met Dagelijks Leven

Heeft u een vraag over zorg, dagbesteding of wonen in een van onze locaties?
Wij helpen u graag verder. Stel uw vraag eenvoudig via WhatsApp.

Download en voeg de vCard via uw telefoon toe aan uw contacten of voeg ons WhatsApp-nummer (06 517 253 04) rechtstreeks toe aan uw contacten.

Uiteraard kunt u ons tijdens kantooruren ook telefonisch bereiken via 055-576 6676 of via de mail zorg@dagelijks-leven.nl. Indien gewenst maken wij een afspraak voor een persoonlijk gesprek.